6. novembra 2009

Broskyňová torta

6 vajec., 80 g rastlinného tuku., 150 g práškového cukru., 120 g polohrubej múky.,
Plnka: 7 dl zaváraných broskýň., 2 šľahačky v prášku., 3 dl mlieka., 2 lyžice kakaa.,
Žĺtky vymiešame s rastlinným tukom a práškovým cukrom do peny. Pridáme po lyžiciach preosiatu múku a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a upečieme. Vychladnutý korpus prekrojíme na 3 časti a každú pokvapkáme šťavou z broskyňového kompóru. Na prvú časť rozložíme polovicu zaváraných broskýň, natrieme polovicou bielej šľahačky a prikryjeme druhým plátom. Druhý plát natrieme hnedou šľahačku, na ňu poukladáme zvyšné broskyne a zakryjeme tretím plátom. Vrch ozdobíme šľahačkou.
Plnka: Šľahačky v prášku vyšľaháme podľa návodu na obale s tm, že do jednej vmiešame kakao.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára