9. novembra 2009

Hovädzie na divoko

600 g hovädzieho stehna., soľ., mleté nové korenie., 100 g koreňovej zeleniny., (mrkva., petržlen., zeler.,)., cibuľa., olej 100 g šampiónov., 1,5 dl smotany., lyžica hladkej múky., cukor., ocot., zavárané brusnice.,
Hovädzie stehno pokrájame na hrubšie rezne, mierne naklepeme, osolíme a okoreníme mletým novým korením. Na rozohriatom oleji rezne opražíme z oboch strán, pridáme očistenú postrúhanú koreňovú zeleninu, podlejeme vodou a dusíme do polomäkka. Pridáme očistené šampiňóny, očistenú na  kolieska pokrájanú cibuľu, podľa potreby podlejeme vodou a udusíme domäkka. V smotane rozmiešame múku, vylejeme na mäso a za stáleho miešania krátko povaríme. Ochutíme cukrom a octom a pred podávaním do každej porcie dáme lyžičku zaváraných brusníc.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára