9. novembra 2009

Hrozienkový koláč

4 vajcia., 120 g práškového cukru., vanilkový cukor., 150 g hladkej múky., dl mlieka., kypriaci prášok do pečiva., 2 lyžice oleja., čokoládová poleva., šľahačka.,
Krém: 5 dl mlieka., kakaový pudingový prášok., 2 lyžice maizeny., 250 g masla., 120 g cukru., 50 g hrozienok., 2 lyžice rumu.
Vajcia vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme mlieko, olej a preosiatu múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Vychladený múčnik natrieme krémom, polejeme čokoládovou polevou a po stuhnutí pokrájame. Ozdobíme vyšľahanou šľahačkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára