6. novembra 2009

Jablkový koláč s kakaovou polevou

6 vajec., 180 g práškového cukru., 150 g masla alebo tuku na pečenie., 180 g polohrubej múky., lyžička kypriaceho prášku na pečenie., štipka soli., 500 g jabĺk., vanilkový cukor lyžička mletej škorice., dl mlieka., 80 g kryštálového cukru., 3 lyžice kakaa., 80 g stuženého tuku.,
Vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Za stáleho miešania po lyžiciach pridávame rozpustené vlažné maslo, preosiatu múku premiešanú s kypriacim práškom a soľou. Cesto preložíme na vymastený a múkou vysypaný hlbší plech, posypeme ošúpanými postrúhanými jablkami, posypeme vanilkovým cukrom, škoricou a v stredne vyhriatej rúre upečieme. V rajnici zohrejeme mlieko, pridáme stužený tuk, kryštálový cukor, kakao a vymiešame na hladkú polevu. Teplú polevu rovnomerne vylejeme na teplý koláč a necháme vychladiť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára