9. novembra 2009

Krémová polievka z hydiny

350 g hydinového mäsa bez kosti., olej., cibuľa.,3 mrkvy., petržlen., 1,5 dl smotany na varenie., lyžica hladkej múky., soľ., mleté čierne korenie., muškátový oriešok., cukor., ocot., petržlenová vňať.,
Hydinové mäso pokrájame na rezance., osolíme a opečieme na rozohriatom oleji. Zalejeme vodou a varíme do polomäkka. Na troche oleja opražíme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu,pridáme očistenú pokrájanú mrkvu a petržlen, podlejeme vodou a udusíme domäkka. Zeleninovú zmes rozmixujeme, vylejeme do mäsového základu, podľa potreby dolejeme vodou,okoreníme a uvaríme domäkka. V smotane rozmiešame hladkú múku, vylejeme do polievky, okoreníme štipkou muškátového orieška, ochutíme cukrom a octom a krátko povaríme. Pred podávaním posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára