7. novembra 2009

Ovocný koláč

3 vajcia., 150 g práškového cukru., 0,5 dl oleja., 160 g polohrubej múky., štipka soli., lyžička kypriaceho prášku do pečiva., džem, 300 g drobného ovocia., 2 vanilkové cukry., balíček čírej želatíny.,
Vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Za stáleho miešania pridáme olej, preosiatu múku premiešanú so soľou a kypriacim práškom, vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej formy na pečenie a v stredne vyhriatej rúre upečieme. Umyté ovocie vložíme do hrnca, zalejeme dl vody,osladíme vanilkovým cukrom a krátko povaríme. V 2 dl vlažnej vody rozmiešame želatínu, vylejeme do ovocia a podľa návodu na obale uvaríme. Upečený korpus natrieme džemom a rozložíme naň ovocie v želatíne.Necháme vychladiť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára