8. novembra 2009

Ovocný mrežovník

500 g hladkej múky., 180 g rastlinného tuku., 150 g práškového cukru., vajce., štipka soli., 2 dl mlieka., prášok do pečiva., žĺtok., 500 g ovocia (čerešne, jablká alebo iné)., 50 g posekaných vlašských orechov., 3 lyžice kryštálového cukru.,
Preosiatu múku premiešame s práškom do pečiva a soľou. Pridáme postrúhaný rastlinný tuk, vajce, práškový cukor, mlieko a vypracujeme krehké cesto. Uložíme a hodinu do chladničky. Dve tretiny cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru formy na pečenie a pomocou valčeka prenesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Okraje cesta mierne vytlačíme, cesto popicháme vidličkou a rozložíme naň ovocie. Posypeme kryštálovým cukrom, posekanými orechmi a zo zvyšného cesta pripravíme mriežku. Cesto natrieme rozšľahaným žĺtkom a dáme upiecť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára