6. novembra 2009

Pečená teľacia pečeň

600 g teľacej pečene., mleté čierne korenie., olej., 200 g póru., 80 g mrkvy., 80 g petržlenu., dl mäsového vývaru., 200 g šampiňónov., 2 dl bieleho vína., lyžica hladkej múky., 2 dl kyslej smotany., citrón., soľ.,
Teľaciu pečeň odblaníme, umyjeme, osušíme a prudko opečieme na rozohriatom oleji zo všetkých strán. Vyberieme a do výpeku dáme očistenú pokrájanú mrkvu, petržlen a polovicu umytého pokrájaného póru. Na zeleninu uložíme pečeň, okoreníme meltým čiernym korením, podlejeme vývarom, pokvapkáme olejom a vo vyhriatej rúre pečieme 15 minút. Pridáme očistenú pokrájané šampiňóny, podlejeme vínom a upečieme do mäkka. Pečeň vyberieme, pokrájame na plátky a osolíme. Do výpeku pridáme smotanu premiešanú s hladkou múkou a za stáleho miešania krátko povaríme. Omáčku vylejeme na servírovaciu misu, uložíme na ňu pokrájanú pečeň a podávame

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára