7. novembra 2009

Plnené uhorky

4 stredne veľké šalátové uhorky., 150 g uvarenej ryže., 150 g mletého mäsa., cibuľa., olej., 50 g sušených húb., mrkva., 2 strúčiky cesnaku., 2 vajcia., soľ., mleté čierne korenie, muškátový oriešok., dl zeleninového vývaru., kôpor.,
Umyté šalátové uhorky ošúpeme, prekrojíme po dĺžke na polovice a jemne vydlabeme. Uvarenú ryžu zmiešame s mletým mäsom. Pridáme očistenú pokrájanú a na oleji spenenú cibuľu, pokrájané vopred namočené huby, postrúhanú mrkvu, pretlačený cesnak, ž´tky, osolíme, okoreníme štipkou muškátového orieška, mletým čiernym korením a premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame do plnky. Polovicu prekrojených uhoriek uložíme do vymasteného plechu, naplníme plnkou a zakryjeme druhou polovicou, podlejeme vývarom, pokvapkáme olejom a pečieme vo vyhriatej rúre 30 minút. Pred podávaním posypeme pokrájaným kôprom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára