8. novembra 2009

Ryba zapečená v zemiakovej kaši

500 g filety z rýb., soľ., mleté biele korenie., citrón., lyžička masla., 2 lyžice oleja., 2 lyžice hladkej múky., 2 dl mlieka., 500 g zemiakov., dl smotany., vajce., petržlenová vňať.,
Filety z rýb osolíme, okoreníme a opečieme na rozohriatom oleji z oboch strán. Ryby vyberieme a do výpeku pridáme maslo, hladkú múku a za stáleho miešania pripravíme svetlú zápražku. Zalejeme mliekom, vodou a uvaríme kašu. Do vymastenej zapekacej nádoby rozdelíme polovicu kaše, na ňu uložíme opečené filety z rýb, pokvapkáme citrónovou šťavou a natrieme zvyšnou kašou. Očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme, rozmixujeme spolu so smotanou a vajcom. Zemiakovú kašu rozvrstvíme na pripravené ryby, pokvapkáme olejom a dáme zapiecť. Pred podávaním posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára