11. novembra 2009

Ztracené vejce s lososem

50 ml majonézy., 50 ml zakysané smetany., lžičku kečupu., na špičku nože chilli., sůl., mletý černý pepř., citronovou šťávu., hlavička salátu little gem (lze použít i několik listů jiného salátu)., 2 listy červené čekanky., 2 lžíce octa., 2 vejce., 2 plátky uzeného lososa (100 g)., čerstvý kopr na dozdobení.,
V mističce metličkou rozšleháme majonézu se zakysanou smetanou a kečupem. Dip dochutáme chilli kořením, solí, pepřem a několika kapkami citronové šťávy. Listy salátu a červené čekanky důkladně opláchneme pod tekoucí vodou a necháme na sítu okapat. V kastrůlku přivedeme k varu 1/2 litru vody. Přidáme ocet a lžíci soli. Jedno vejce opatrně (abychom neporušili žloutek) rozklepneme do naběračky a vlijeme do mírně klokotajícího roztoku. Stejným spůsobem přidáme i druhé vajíčko. Vaříme, dokud se bílky nesrazí. Poté je vyjmeme. Na talířky ozdobně naaranžujeme salát, čekanku a plátky lososa. Navrch posadíme vejce, které vidličkou roztrhneme, aby byl vidět žloutek. Obě porce doplníme trochou majonézy a dozdobíme kouskem čerstvého kopru.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára