6. decembra 2009

Bravčové stehno v rýchlom lístkovom ceste

250 g hladkej múky., lyžička soli., 250 g a 2 lyžice masla., 400 g bravčového stehna., 2 lyžice oleja., 6 listov kelu (250 g)., 100 g šalotky., 200 g šampiňónov., 100 g šunky., 4 lyžice smotany., vajce., čierne korenie., veľký tenký plátok slaniny.,
Nožom posekajte maslo v hladkej múke, posoľte. Pridajte postupne 1/8 l vody. Cesto krátko vymieste, vyvaľkajte na hrúbku 2 cm a dajte ho prikryté v chladničke odpočinúť. Olej zahrejte na vyššiu strednú teplotu. Vložte do neho mäso a opekajte do zlatista po dobu 8 minút. Posoľte a po vychladnutí ho natrite vlastnou šťavou. Kel uvarte rozložený vo vode tak, aby bol pružný, studenou vodou ho prepláchnite a zabaľte do utierky. Šalotku, šampiňóny a šunku nakrájajte na malé kocky. Šalotku duste do sklovita na dvoch lyžiciach masla. Pridajte šampiňóny a ďalej duste bez podlievania. Za studena zmiešajte so šunkou, smotanou, vajcom a ochuťte trochou soli a korením. Cesto vyvaľkajte na tenko a položte naň slaninu a kel. Potom zabaľte do cesta plnku, mäso a roládu položte na plech švíkom dole. Roládu pri pečení v stredne teplej rúre často prepichujte vidličkou. Dajte 15 minút vychladnúť, potom rozkrojte.   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára