3. decembra 2009

Pikantná nátierka

300 g chudého hovädzieho mäsa do polievky alebo 300 g kuracích pŕs., viazaničku zeleniny so polievky., celé čierne korenie., soľ., mleté čierne korenie., žĺtok., 1/2 čajovej lyžičky ostrej horčice., pár kvapiek citrónovej šťavy a worcesterskej omáčky., 1/8 l oleja., 
Zeleninu očistíme, umyjeme, podľa potreby nakrájame a spolu s mäsom dáme do dostatočného množstva vody. Osolíme, pridáme celé korenie a na miernom plameni domäkka uvaríme. Necháme vychladnúť v hrnci, potom mäso spolu so zeleninou dva razy najemno pomelieme na mlynčeku. Žĺtok nahladko vymiešame s horčicou, citrónovou šťavou, worcesterskou omáčkou, osolíme, okoreníme mletým korením, prešľaháme, po kvapkách za stáleho šľahania najlepšie elektrickým šľahačom pridáme olej. Majonézu primiešame k mäsu. Ak nemáme čas, môžeme použiť aj majonézu z obchodu a dochutíme ju. Nátierku ozdobíme sezónnou zeleninou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára