2. decembra 2009

Zeleninový šalát s rybou

100 g zelenej fazuľky., mrkvu., 150 g brokolice., morskú soľ., 3 filé z lososa., 2 PL citrónovej šťavy., 3 PL olivového oleja., 2 paradajky., jarnú cibuľku., 1/2 ľadového šalátu., strúčik cesnaku., 1/4 KL kajenského korenia.,
Fazuľu umyjeme. Mrkvu očistíme a pokrájame na tenké kolieska. Z brokolice odrežeme ružičky, stopky olúpeme a pokrájame na plátky. Zeleninu dusíme v osolenej vode. Rybie filé umyjeme, osušíme, rozpolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a osolíme. Filé opečieme na PL oleja z každej strany asi 5 minút. Paradajky umyjeme a nakrájame na plátky. Jarnú cibuľku umyjeme, očistíme a nakrájame na kolieska. Šalát umyjeme, potrháme na menšie kúsky a spolu s paradajkami a cibuľkou upravíme na taniere. Prelisovaný cesnak zmiešame s citrónovou šťavou, soľou, kajenským korením a zvyšným olejom. Teplú udusenú zeleninu rozdelíme na taniere, zalejeme šalátovou omáčkou a pridáme nakrájané a opečené kúsky ryby. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára