14. decembra 2013

Gaštanové guľky

250 g gaštanové pyré., 200 g ricotta.,  50 g strúhaných piškót., 2 - 3 PL rumu, 3 pl kakao.,
Gaštanové pyré rozmiešame s ricottou, pridáme nastrúhané detské piškóty., 2 - 3 PL rumu., podľa hustoty, aby sa nám darilo vytvárať guľky. Do guliek môžeme vložiť oriešok alebo hrozienka. Gaštanové guľky potom obalíme v pripravenom kakau. Kto chce povrch sladký tak v kakau vymieša aj kyrštálový cukor.
 

13. decembra 2013

Rafaelo guľky

sladené kondenzované mlieko., 200 g kokosu., lieskové oriešky
Sladené kondenzované mlieko vymiešame spolu so 150 g kokosu na pevnú hmotu, ktorú potom necháme 24 hodín odležať. Po odležaní hmoty vytvarujeme guľky. Podľa chuti môžeme do každej vložiť lieskový oriešok. Na záver všetky guľky obalíme vo zvyšnom kokose.


Čokoládové kokosové guľky


150 g stuženého pokrmového tuku roztopíme, pridáme 200 g kokosovej múčky, vajce, 3 PL kakaa, PL rumu a vymiešame. Z cesta sformujeme guľky, ktoré obalíme postrúhaným kokosom.

Šuhajdy - inak

250 g stuženého pokrmového tuku Cera., 250 g práškového cukru., 30 g kakaa., 200 g zomletých lieskových orieškov., 50 g hrozienok
Tuk rozpustíme, pridáme cukor, kakao a vymiešame na hladký krém. Dáme pozor, aby krém nezovrel. Potom odstavíme z tepelného zdroja, pridáme zomleté lieskové oriešky, vopred namočené a dobre vyžmýkané hrozienka, premiešame a pomocou lyžice nalejeme do ozdobných papierových košíčkov alebo formičiek. Odložíme stuhnúť na chladné miesto.

Domáce bonbóny

100 g piškót., 2 KL instantnej kávy., 3 PL horúcej vody., 100 g sladeného kondenzovaného mlieka., 100 g rozpusteného masla., 2 PL kakaa
Do zomletých piškót pridáme vo vode rozpustenú instantnú kávu, zohriate kondenzované mlieko, kakao a rozpustené maslo. Premiešame na hladkú kašu, vytvarujeme do malého, čo najužšieho valčeka a zabalíme do alobalu alebo mikroténového vrecúška. Odložíme stuhnúť, najlepšie do druhého dňa. Potom krájame ostrým nožom valčeky, ktoré obalíme v kakau alebo kokose.