15. januára 2014

Opitá ľadová čokoláda

Gaštanová plnka: 2 gaštanové pyré (á 250 g)., 250 g masla., 8 PL Nutely., 4 PL čokoládovo - mätového likéru., 
Poleva a spodok: 2 stužené tuky (napr. Cera)., 12 ks čokolády - ľadové gaštany (podľa chuti, môžu byť aj horké)., 2 PL kakao.,
Vo vodnom kúpeli si roztopíme stužený tuk, primiešame kakao a postupne vkladáme nalámané čokolády - ľadové gaštany. Do pripravených košíčkov dáme cca 1 KL tejto čokolády. Ak by sa vám zdalo, že je to tenká vrstva nebojte sa priliať znovu kus čokolády. Keď nám čokoláda na dne košíčka stuhne, pridáme si krém, pomocou vrecúška na zdobenie. Krém si pripravíme vymiešaním masla s nutelou a postupným pridávaním gaštanového pyré, pozor na hrudky krém treba dobre vymiešať. Ak toto už máme postupne prilievame likér. Keď to už máme, zohrejeme si znovu pripravenú čokoládu pomaly nalievame na kopčeky krému.