13. augusta 2016

Ananásový koláč s čučoriedkami

300 g hladkej múky, soľ, 175 g tuku (Palmarín), 4 lyžice studenej vody,
Ananásová plnka: 150 g kryštálového cukru, 200 g ananásového kompótu, 200 g čučoriedok, 0,5 dl ananásovej šťavy z kompótu, 0,5 dl rumu, šľahačka a čokoláda na ozdobenie
Múku a soľ premiešať, pridať palmarín, studenú vodu a vypracovať krehké cesto. Časť cesta vyvaľkať do formy, v ktorej budeme ananásový koláč piecť. Okraj cesta zrovnať. Pripraviť si ananásovú plnku: ananásový kompót odkvapkať, cukor skaramelizovať a vmiešať doň nadrobno posekaný ananás a priliať ananásovú šťavu. Všetko dobre rozpustiť, pridať rum a odstaviť. Po vychladnutí rovnomerne rozotrieť na cesto do formy, posypať čučoriedkami, prikryť plátom vyvaľkaným zo zvyšného cesta, ktorý popicháme vidličkou a potrieme mliekom. Piecť pri 200°C asi 45 minút. Po 30 minútach pečenia prikryť alobalom, aby povrch veľmi nestvrdol. Po upečení pokvapkať roztopenou čokoládou a ozdobiť šľahačkou. Podávať vo forme, v ktorej sme koláč piekli.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára