2. augusta 2016

Citrónové kolieska

300 g hladkej múky., 200 g masla., 100 g kryštálového cukru., štipka soli., vajce.,
Krém: 250 g kryštálového cukru., 250 g masla., šťava a ostrúhaná kôra z 3 a 1/2 citróna., 5 vajec.,
Na krehké cesto dáme do misy múku, soľ, cukor, maslo, vajce a 2 až 3 PL vlažnej vody. Nadstavcami na miesenie v robote miesime všetky prísady najskôr na nízkych, potom na vysokých obrátkach minútu, aby sme získali jemnú drobivú hmotu. Ďalej už miesime rukami. Z cesta urobíme guľu, prikryjeme fóliou a dáme na 30 minút do chladničky. Potom cesto rozdelíme na 8 častí, rozvaľkáme na hrúbku 3 až 5 mm a vyložíme ním formičky s priemerom 8 až 10 cm. Pred pečením cesto vo formičkách ešte niekoľkokrát poprepichujeme vidličkou, prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme strukovinami. Kolieska pečieme 10 minút v rúre vyhriatej na 180º C. Po upečení strukoviny a papier z cesta odstránime. vajcia vymiešame s cukrom, citrónovou šťavou, ostrúhanou kôrou a so zmäknutým maslom na hladký krém. Citrónovým krémom naplníme kolieska a ďalej pečieme 20 minút. Upečené kolieska necháme vychladnúť a servírujeme.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára