13. augusta 2016

Flambovaný ananás s medom a pomarančom

čerstvý ananás, orechy, maslo, med, pomaranč, trocha rumu,
Ananás očistíme, nakrájame na kolieska a vyberieme stred. Potom odšťavíme pomaranč a do šťavy postrúhame kôru z odšťaveného pomaranča. Nasekáme orechy. Na panvici necháme roztopiť kúsok masla. Keď je roztopené, pridáme nakrájaný ananás a opečieme ho z oboch strán. Potom do panvice vylejeme šťavu z pomaranča a necháme povrieť. Neskôr pridáme cca ½ dcl rumu a necháme ho zohriať. Potom rum zapálime. Plameň necháme horieť niekoľko sekúnd, potom ho sfúkneme a pridáme 2 - 3 PL medu. Všetko necháme variť 2 až 3 minúty, nakoniec pridáme nasekané orechy a odstavíme. Na tanier dáme kolieska ananásu, omáčku aj orechy a na tanieri dozdobíme mandľami a pokvapkáme medom.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára