13. augusta 2016

Garnátové toasty

8 plátkov chleba na toasty, 250 g garnátov, ½ malej žltej papriky, cibuľa, lyžica masla, lyžica hladkej múky, 0,15 l mlieka, lyžica posekaného kôpru, 2 lyžice pesta, soľ, muškátový orech, maslo
Papriku pokrájame na pásiky. Očistenú cibuľu speníme na masle. Primiešame múku a zalejeme mliekom. Na slabom ohni za stáleho miešania zahustíme na krém. Odstavíme a dochutíme soľou a strúhaným muškátovým orechom. Vmiešame granáty. 4 plátky chleba natrieme krémom s granátmi, na ktorý dáme pesto a kúsky papriky. Zakryjeme druhým plátkom a ľahko pritlačíme. Chleby zvonka potrieme maslom a opečieme z oboch strán.
Pesto: 2 lyžice píniových orieškov opražíme na suchej panvici. Jeden zväzok bazalky, 4 prelisované strúčiky cesnaku a oriešky na veľmi jemno rozmixujeme a pridáme soľ. Rozmixovanú zmes dáme do misky a striedavo, po troche, pri stálom miešaní pridávame 50 g strúhaného parmezánu a 0,1 l oleja, až sa vytvorí hustý krém. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára