13. augusta 2016

Homár s citrónovým maslom

1 kg zemiakov, soľ, červená feferónka, 3 chemicky neošetrené citróny, 2 lyžičky cukru, 200 g mäkkej helie, 2 varené, po dĺžke prepolené homáre, zväzok pažítky
Očistené zemiaky uvaríme v slanej vode. Feferónku umyjeme, odstránime semienka a pokrájame na malé kúsky. Z 2 citrónov postrúhame kôru a vytlačíme šťavu. 3 lyžice citrónovej kôry, 4 lyžice citrónovej šťavy, feferónku, lyžičku soli a cukor pridáme do zmäknutého masla a premiešame ručným mixérom. Polovice homára uložíme na pekáč, potrieme hrubšou vrstvou citrónového masla, navrch položíme plátky citróna. V predhriatej rúre pri 220 stupňoch na 3 rošte odvrchu pečieme 8 minút. Z varených zemiakov zlejeme vodu a ešte do horúcich primiešame zvyšok citrónového masla a pažítku.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára