5. augusta 2016

Kuracia paštéta so zeleninou

500 g špenátu, 350 g mrkvy, 100 g hrášku, 2 fenikly, 350 g kuracieho mäsa, 50 g varenej šunky, 3 dl hustého bešamelu, 4 vajcia, 2 dl smotany na šľahanie, 3 lyžičky vermútu, muškátový orech, kajenské korenie, soľ
Umytý špenát sparíme vo vriacej vode, necháme ho odkvapkať a vyložíme ním hlinenú nádobu na pečenie. Najemno pomleté kuracie mäso a šunku s vajcami, smotanou na šľahanie a vermútom. Keď sa vytvorí homogénna masa, pridáme soľ, korenie, mletý muškátový orech, štipku kajenského korenia a bešamel a opäť dobre spracujeme. Do nádoby na pečenie vyloženej špenátom kladieme striedavo vrstvu kuracej hmoty a vrstvu feniklu, mrkvy a hrášku. Navrch dáme vrstvu kuracej hmoty. Formu prikryjeme alobalom a pečieme 45 minút, kým zmes nestuhne. Keď paštéta vychladne, vyberieme ju z formy a nakrájame na hrubé plátky.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára