5. augusta 2016

Marinované vajcia so zemiakmi

8 vajec, 3 zemiaky, 6 strúčikov cesnaku, 2 bobkové listy, tymian, nadrobno pokrájaná cibuľa, lyžica sladkej červenej papriky, ¼ olivového oleja, 1 dl vínneho octu, múka, soľ
Očistené zemiaky nakrájame na polcentimetrové hrubé plátky a podusíme ich na olivovom oleji. Vyberieme ich, posolíme a obalíme v múke. V oleji na miernom ohni podusíme potom najprv cibuľu a keď ju vyberieme, upražíme v ňom vajcia tak, aby sa neroztiekol žĺtok. Vyberieme ich, na silnejšom ohni opečieme plátky zemiakov, ktoré dáme spolu s vajcami na tanier. Potom v zvyšnom oleji na panvici opražíme strúčiky cesnaku, bobkový list a tymian, pridáme červenú papriku a vínny ocot a niekoľko minút varíme. Napokon zmes nalejeme na pripravené vajcia a zemiaky necháme hodinu odstáť. Pred servírovaním zohrejeme. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára