5. augusta 2016

Mozzarella plnená rajčiakmi a oreganom

1200 g syra mozzarella vcelku, 10 vajec, strúhanka, ¼ l rajčiakovej šťavy, lyžica olivového oleja, nadrobno posekaný strúčik cesnaku, 1 l oleja, 2 lyžičky oregana, redkvička na zdobenie, soľ, biele korenie
Mozzarellu nakrájame na hranolčeky dlhé 8 cm, široké 2 cm x 1,5 cm. Hranolčeky rozrežeme a vnútro vydlabeme. Na miernom ohni opražíme v olivovom oleji nadrobno posekaný cesnak. Keď začne hnednúť, pridáme 8 rozšľahaných vajec, soľ, biele korenie a oregano. Po chvíli prilejeme rajčiakovú šťavu a povaríme. Syrové hranolčeky naplníme vajcovou zmesou, konce uzavrieme. Obalíme v rozšľahanom vajci a strúhanke a znova obalíme vo vajci a znova v strúhanke. Opečieme na oleji dozlatista. Hneď podávame.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára