5. augusta 2016

Opečené bôby s domácou klobásou

2 a ½ kg mäkkých bôbov, 3 surové klobásy, 150 g tvarohu, 3 lyžice octu z brandy, 6 lyžic panenského olivového oleja, lyžica horčice, mäta, mleté čierne korenie, soľ
Klobásy navlhčíme, nožom po dĺžke rozrežeme a obsah vložíme do misky. Pripravíme nálev z lyžice octu, lyžice oleja, dostatočného množstva mletého čierneho korenia a soli, pridáme ho k mäsu, dobre zmiešame a necháme stáť 2 hodiny. Niekoľko listov mäty odložíme nabok, zvyšok nadrobno posekáme a pridáme k roztlačenému tvarohu. Bôby rýchlo opečieme v panvici, do ktorej sme dali lyžicu oleja. Posolíme a okoreníme čiernym korením. V miske šľaháme horčicu, 4 lyžice oleja, 2 lyžice octu a soľ, kým nevznikne homogénna zmes, omáčka. Bôby zmiešame s tvarohom a mätou, dáme na taniere, na ne položíme klobásovú zmes a pokvapkáme ju omáčkou. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára