3. augusta 2016

Ovocné burizónky

nesladené burizóny., 70 g hnedého cukru., 120 g masla., 180 g medu., 110 g sušených marhúľ., 110 g sušeného ananásu., 100 g strúhaného kokosu., 50 g sušených banánov., 50 g lieskových orieškov., 50 g vlašských orechov.,
K tomu čokoládová poleva., orechy a kandizované ovocie na ozdobu.,
Cukor skaramelizujeme, pridáme med, maslo, stále miešame, aby bola hmota hladká. Necháme chvíľu vychladnúť. Pridáme posekané orechy banán, kokos a burizóny. Sušené ovocie pokrájame na pásiky a vmiešame do hmoty. Plech o veľkosti 21 x 31 cm vystelieme mikroténom. Hmotu rozotrieme, prikryjeme mikroténom, riadne popritláčame a necháme v chladne stuhnúť.
Stuhnutú burizónovú hmotu vyklopíme, odstránime mikrotén a pokrájame na tyčinky. Časť burizóniek namáčame do čokoládovej polevy, necháme odkvapkať a vrch ozdobíme pokrájaným kandizovaným ovocím, kokosom a orechmi.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára