13. augusta 2016

Paella

0,20 kg bravčového pliecka, 4 kuracie krídelká, 10 PL olivového oleja, 0,25 l bujónu, 0,25 l bieleho vína, lístok šafránu, 2 papriky, cuketa, cibuľa, 0,25 kg dlhozrnnej ryže, bobkový list, 12 mušlí, 100 g kreviet
Pliecko nakrájame na 2 cm veľké kusy. Mäso a kuracie krídelká opečieme v 4 PL olivového oleja, zalejeme bujónom a 5 cl vína, prikryjeme a dusíme 40 minút domäkka na malom ohni, ak treba pridáme bujón. Medzitým miešame šafrán v 2 PL vlažnej vody. Očistíme papriku, z cukety odrežeme konce, ošúpeme cibuľu. Všetko nakrájame na malé kocky a opražíme na 2 PL olivového oleja. Primiešame ryžu a krátko opražíme. Prilejeme vodu so šafránom spolu s 0,125 l vína a 0,25 l vody, pridáme bobkový list a trošku soli a dusíme na malom ohni 20 minút. Očistíme mušle, poriadne ich umyjeme a necháme odkvapkať, potom ich prudko opražíme na 4 PL oleja, zalejeme 5 cl vína a vody, prikryjeme a necháme povariť 3 minúty. Zároveň s tým ohrejeme krevety na 1 ČL masla. Ryžu zamiešame vidličkou, bobkový list odstránime. Mäso a kuracie krídelká vytiahneme z vody a spolu s krevetami a mušľami zamiešame do ryže.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára