1. augusta 2016

Praclíky s rumom

300 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 1 žĺtok, 1 PL umu, štipku soli, 200 g studeného masla,
Poleva: 1 bielok, 1 PL umu, 150 g práškového cukru,
Hladkú múku a práškový cukor preosejeme na dosku. Uprostred urobíme jamku, do ktorej dáme žĺtok, um a štipku soli. Pridáme kúsky masla a rýchlo vypracujeme cesto. Postupujeme od okrajov do stredu. Cesto sformujeme do gule a prikryté necháme 1 hodinu v chlade odpočívať. Cesto znova krátko premiesime, vyformujeme valec, z ktorého odkrajujeme rovnaké kúsky cesta a vyformujeme malé praclíky. Poukladáme ich na vymastený plech a pečieme asi 10 minút pri teplote 180 °C. Praclíky majú byť po upečení svetlé. Z plechu ich vyberáme podberaním lopatkou. Polevu pripravíme vymiešaním preosiateho práškového cukru, bielka a umu. Zmes dobre vymiešame, až vznikne vláčna poleva. Do nej praclíky namáčame alebo ich ňou potierame. Polevu necháme dobre preschnúť a stuhnúť. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára