5. augusta 2016

Rajčiaky plnené prepeličími vajciami a šampiňónmi

20 prepeličích vajec, 4 rajčiaky, 3 póry, 250 g celých šampiňónov z konzervy, 3 dl bešamelu, 4 lyžice strúhaného syra, lyžica masla, 2 dl oleja, múka, muškátový orech, lyžica olivového oleja, 1 dl octu, soľ
Vrch rajčiakov odkrojíme, vnútro vydlabeme, potrieme olivovým olejom, posolíme a okoreníme. Pečieme v rúre pri 200 stupňoch 4 minúty a odstavíme. V slanej vode, do ktorej sme pridali ocot, uvaríme natvrdo prepeličie vajcia. Potom na ne nalejeme studenú vodu a očistíme ich tak, aby ostali celé. Nadrobno nakrájanú bielu časť póru udusíme na masle, pridáme šampiňóny, bešamel a mletý muškátový orech. Rajčiaky naplníme natvrdo uvarenými vajciami a zmesou so šampiňónami, posypeme strúhaným syrom a zapečieme. Zelenú časť póru nakrájame na tenučké rezance, poprášime ich múkou a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Upražený pór posolíme, dáme na tanier a položíme naň rajčiaky.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára