13. augusta 2016

Roláda plnená čakankou

4 hovädzie rezne, soľ, mleté korenie, sladká paprika, 4 tenké plátky prerastenej slaniny, 4 puky čakanky, 4 PL oleja, ¼ l bieleho vína, 3 rajčiaky, štipka cukru, 2 ČL worcesterskej omáčky, 2 PL smotany, 2 ČL múky
Rezne osolíme, okoreníme a opaprikujeme. Každý obložíme plátkom slaniny. Čakanku umyjeme, zrežeme spodok z každého puku, necháme dobre odkvapkať a položíme na mäsové rezne. Zrolujeme a každú roládu zviažeme kuchynskou niťou. Potom v nádobe rozpálime olej a rolády zo všetkých strán krátko opečieme. Prilejeme biele víno a prikryté dusíme pri 250 stupňov 60 minút a pri 200 stupňoch 45 minút. Rolády odložíme na teplé miesto. Rajčiaky ponoríme do vriacej vody, ošúpeme a cez sitko prelisujeme. Pridáme cukor, worcesterskú omáčku a zmiešame s výpekom. Smotanu zmiešame s múkou dohladka, výpek s ňou zahustíme a dochutíme. 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára