Rezne osolíme, okoreníme a opaprikujeme. Každý obložíme plátkom slaniny. Čakanku umyjeme, zrežeme spodok z každého puku, necháme dobre odkvapkať a položíme na mäsové rezne. Zrolujeme a každú roládu zviažeme kuchynskou niťou. Potom v nádobe rozpálime olej a rolády zo všetkých strán krátko opečieme. Prilejeme biele víno a prikryté dusíme pri 250 stupňov 60 minút a pri 200 stupňoch 45 minút. Rolády odložíme na teplé miesto. Rajčiaky ponoríme do vriacej vody, ošúpeme a cez sitko prelisujeme. Pridáme cukor, worcesterskú omáčku a zmiešame s výpekom. Smotanu zmiešame s múkou dohladka, výpek s ňou zahustíme a dochutíme.
13. augusta 2016
Roláda plnená čakankou
Rezne osolíme, okoreníme a opaprikujeme. Každý obložíme plátkom slaniny. Čakanku umyjeme, zrežeme spodok z každého puku, necháme dobre odkvapkať a položíme na mäsové rezne. Zrolujeme a každú roládu zviažeme kuchynskou niťou. Potom v nádobe rozpálime olej a rolády zo všetkých strán krátko opečieme. Prilejeme biele víno a prikryté dusíme pri 250 stupňov 60 minút a pri 200 stupňoch 45 minút. Rolády odložíme na teplé miesto. Rajčiaky ponoríme do vriacej vody, ošúpeme a cez sitko prelisujeme. Pridáme cukor, worcesterskú omáčku a zmiešame s výpekom. Smotanu zmiešame s múkou dohladka, výpek s ňou zahustíme a dochutíme.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára