13. augusta 2016

Špargľa v lístkovom ceste

12 kúskov bielej špargle, 2 balíčky lístkového cesta, 4 plátky šunky, 8 plátkov tvrdého syra, lyžica sezamového semienka, 2 lyžice parmezánu, soľ, čierne korenie, cukor, žemľa, múka, vajce na natieranie
Lístkové cesto rozmrazíme podľa predpisu. Špargľu očistíme, odrežeme spodné konce ak sú trocha drevnaté. Vodu uvedieme do varu, dáme do nej trocha soli, lyžičku cukru a žemľu. Špargľu v nej povaríme 5 minút, vyberieme, schladíme studenou vodou a osušíme utierkou. Rúru zohrejeme na 180 stupňov. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, vykrojíme 4 štvorce a potrieme rozšľahaným vajcom. Odkrojené okraje cesta si odložíme na zdobenie. Na každý štvorec cesta položíme plátok šunky a 2 plátky syra a na ne uhlopriečne 3 kúsky špargle. 2 voľné konce cesta preložíme oproti sebe cez špargľu a dobre ich pritlačíme. Ozdobíme pásikmi z odloženého cesta, potrieme vajcom a posypeme sezamom. Špargľu vyčnievajúcu z cesta posypeme strúhaným parmezánom. Pečieme v prehriatej rúre 30 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára