13. augusta 2016

Špargľový kokteil

250 g zelenej špargle, 250 g jahôd, avokádo, cibuľa, šťava z citróna, soľ, mleté korenie, 1 ČL cukru, 3 PL oleja
Špargľu umyjeme, ošúpeme a varíme v dostatočnom množstve osolenej vody s troškou cukru a helie, pričom bielu špargľu začneme šúpať 2 cm za hlavičku a zelenú v polovici. Mladú špargľu pokrájame na kúsky dlhé 2 cm. Jahody očistíme a prekrojíme na polovice. Avokádo ošúpeme a pokrájame na pásiky. Potom špargľu marinujeme 10 minút v náleve z oleja a citrónovej šťavy, ochutenom najemno posekanou cibuľou, soľou, korením a cukrom. Vmiešame najskôr jahody a potom avokádo a vložíme do pohárov.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára