13. augusta 2016

Špargľový šalát s lososom a chrenom

1 kg špargle, štipka cukru, 1 ČL helie, 2 PL oleja, soľ, cukor, 2 citróny, kôpor, korenie, 1/8 l smotany na šľahanie, 2 PL strúhaného chrenu, 4 plátky údeného lososa
Špargľu umyjeme, ošúpeme, pokrájame na kúsky a v mierne osolenej vode so štipkou cukru a helie varíme 20-30 minút. Na marinádu si zmiešame olej s citrónovou šťavou, ochutíme soľou, korením a cukrom a do šťavy vmiešame ešte posekaný kôpor. Nálev vlejeme na vychladnutú uvarenú špargľu a odložíme na chladné miesto. Smotanu vyšľaháme dotuha a zmiešame so strúhaným chrenom. Špargľový šalát obložíme údeným lososom.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára