13. augusta 2016

Špargľový šalát

4 vajcia, 750 g bielej špargle, 150 g cukrového hrachu, 0,1 l jablkovej šťavy, 2 lyžice ovocného octu, 0,15 k olivového oleja, zväzok potočnice, soľ, čierne korenie
Vajcia varíme 10 minút, schladíme a ošúpeme. Špargľu očistíme, odkrojíme drevnaté časti a pokrájame šikmo na tenké plátky. Struky cukrového hrachu očistíme a pokrájame šikmo na tretiny. Zmiešaním jablkovej šťavy, octu, soli, čierneho korenia a olivového oleja pripravíme nálev. Špargľu a hrach vložíme na 10 minút do nálevu, občas premiešame. Potočnicu umyjeme, otrháme jednotlivé lístky a pred servírovaním rozložíme na šalát. Vajcia rozkrojené na 6 dielov servírujeme na šaláte.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára