13. augusta 2016

Teľacie rezne s čakankou

Čakanka, soľ, cukor, 2 lyžice ovocného octa, čierne korenie, lyžička práškového cukru, 30 g masla, lyžička medu, 30 g syra gorgonzoly, 4 lyžice bieleho vína, 4 tenké teľacie rezne, mletý koriander, lyžička maizeny, 2 lyžičky citrónovej šťavy, 4 lyžice vývaru, lyžice trebuľky
Čakanku očistíme, rozkrojíme na polovicu. Menšie množstvo slanej vody so štipkou cukru a octom uvedieme do varu. Čakanku v nej povaríme 5 minút. Necháme odkvapkať, stlačíme trochu doplocha, osolíme, okoreníme čiernym korením. Práškové cukor dáme skaramelizovať do zlatohneda, vmiešame 10 g tuku, med a vložíme čakanku do ohňovzdornej formy, posypeme na kúsky rozdrobeným syrom. V rúre pri teplote 180 stupňov na strednom rošte necháme zapiecť. Výpek s karamelom zalejeme vínom. Rezne vyklepeme natenko, ochutíme soľou, čiernym korením a koriandrom, poprášime maizenou. Opečieme z oboch strán v 10 g horúceho tuku a vyberieme. Do zvyšného tuku pridáme vývar z čakanky, citrónovú šťavu, necháme zovrieť, zalejeme čistým vývarom a vmiešame 10 g tuku. Mäso zohrejeme v hotovej omáčke.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára