13. augusta 2016

Ustrice so slaninou

16 ustríc, 0,15 l rybieho vývaru, hrubá morská soľ, 150 g prerastenej slaniny, lyžica oleja
Ustrice opatrne otvoríme a tekutinu z nich preliatu cez husté sitko odložíme. Ustrice vyberieme, opatrne odstránime všetky kúsky z ulity, prípadne ich opláchneme a v miske odložíme do chladu. Morskú soľ rozložíme na podnos a ulity na ňu odložíme vnútornou časťou hore. Slaninu pokrájame na veľmi malé kocky a na oleji do chrumkava opečieme a odložíme. Rybí vývar s tekutinou s ustríc uvedieme do varu, potom znížime teplotu. Na minútu vložíme do horúcej tekutiny ustrice, ale nevaríme. Potom ich vyberieme, dáme odkvapkať a vložíme do ulít. Posypeme opraženou slaninou a pokvapkáme tukom.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára