Čokoládu nalámeme, vanilkový struk pozdĺžne nakrojíme a dreň vyškarabeme. Smotanu vylejeme do hrnca, pridáme čokoladádu a dreň z vanilky. Na miernom ohni zohrejeme, kým sa čokoláda celkom nerozpustí (zmes nesmie vrieť). Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny a zapracujeme múku. čokoládovú zmes za stáleho miešania zmiešame s vaječnou, prelejeme do čistého hrnca a na miernom ohni miešame, kým krém nezhustne. Krémom naplníme 6 menších pohárov a odložíme na 4 hodiny do chladničky. Pred podávaním môžeme ozdobiť čokoládovými hoblinkami.
1. augusta 2016
Vanilkový pohár
50 g mliečnej čokolády., 2 vanilkové struky., 600 ml smotany na šľahanie., 5 žĺtkov., 100 g kryštálového cukru., 50 g hladkej múky.,
Čokoládu nalámeme, vanilkový struk pozdĺžne nakrojíme a dreň vyškarabeme. Smotanu vylejeme do hrnca, pridáme čokoladádu a dreň z vanilky. Na miernom ohni zohrejeme, kým sa čokoláda celkom nerozpustí (zmes nesmie vrieť). Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny a zapracujeme múku. čokoládovú zmes za stáleho miešania zmiešame s vaječnou, prelejeme do čistého hrnca a na miernom ohni miešame, kým krém nezhustne. Krémom naplníme 6 menších pohárov a odložíme na 4 hodiny do chladničky. Pred podávaním môžeme ozdobiť čokoládovými hoblinkami.
Čokoládu nalámeme, vanilkový struk pozdĺžne nakrojíme a dreň vyškarabeme. Smotanu vylejeme do hrnca, pridáme čokoladádu a dreň z vanilky. Na miernom ohni zohrejeme, kým sa čokoláda celkom nerozpustí (zmes nesmie vrieť). Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny a zapracujeme múku. čokoládovú zmes za stáleho miešania zmiešame s vaječnou, prelejeme do čistého hrnca a na miernom ohni miešame, kým krém nezhustne. Krémom naplníme 6 menších pohárov a odložíme na 4 hodiny do chladničky. Pred podávaním môžeme ozdobiť čokoládovými hoblinkami.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára