2. augusta 2016

Vrstvený dezert s jablkami

4 PL mlieka., 25 ml smotany na šľahanie., 500 g roztierateľného tvarohu., 70 g kryštálového cukru., 4 PL rumu., vanilkový struk., ČL ostrúhanej citrónovej kôry., 80 g masla., 300 g sladkých rožkov alebo vianočky., 700 g malých jabĺk., šťava z citróna., 2 balíčky škoricového cukru., 40 g hrozienok.,
Vanilkový struk pozdĺžne narežeme a dreň vyškrabeme. Tvaroh vymiešame s cukrom, mliekom, so zmäknutým maslom, s citrónovou kôrou, 2PL rumu a vanilkovou dreňou. Nakoniec vmiešame dotuha vyšľahanú smotanu. Krém odložíme na niekoľko hodín do chladničky. Hrozienka namočíme do zvyšného rumu zriedeného vodou. Sladké rožky nakrájame na tenké kolieska. Jablká umyjeme, pomocou vykrajovadla odstránime jadrovníky, dužinu nakrájame na hrubé kolieska a pokvapkáme citrónovou šťavou. Naspodok pohára nanesieme tenkú vrstvu krému, na to uložíme kúsky pečiva, hrozienka, potrieme krémom, uložíme niekoľko plátkov jabĺk obalených v škoricovom cukre a postup opakujeme, kým sa pohár nenaplní (poslednú vrstvu tvoria jablká). Dezert odložíme do chladničky.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára