13. augusta 2016

Zapečené toasty so špargľou

1 kg zelenej špargle, 8 plátkov chleba na toasty, 125 g mozarelly, 16 plátkov šunky, 4 rajčiaky, 50 g parmezánu, soľ, čierne korenie, kryštálový cukor, helia
Špargľu očistíme, drevnaté konce odrežeme. Do horúcej vody pridáme soľ a cukor, špargľu v nej povaríme a vyberieme skôr, ako zmäkne. Schladíme studenou vodou a dáme odkvapkať. Šunku pokrájame na tenké pásiky a na troche helii krátko opražíme. Mozarellu a rajčiaky pokrájame na tenšie plátky. Rúru predhrejeme na grilovanie. Plátky chleba upečieme z oboch strán a položíme vedľa seba na plech. Špargľu pokrájame na dĺžku toastov a rozložíme na jednotlivé plátky. Obložíme šunkou, syrom a rajčiakmi. Dochutíme soľou a čiernym korením, posypeme parmezánom. Toasty zapečieme v predhriatej rúre ½ minúty.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára