13. augusta 2016

Zelená špargľová polievka

375 g zelenej špargle, 2 cibule, 2 PL masla, 2 PL mäsového vývaru, 1/8 l sladkej smotany, 2 PL hladkej múky, 2 žĺtky, soľ, mleté biele korenie, šťava z ¼ citróna, 1 ČL worcesterskej omáčky, natvrdo uvarené vajce, trošku petržlenovej vňate
Zo zelenej špargle ošúpeme od koncov tretinu, umyjeme a pokrájame na kúsky dlhé 3 cm. Pokrájanú cibuľu dožlta podusíme na masle. Na cibuľu vložíme špargľu, zalejeme 1 l vody, pridáme vývar a prikryté necháme 15 minút dusiť. Potom rozmiešame smotanu s múkou a žĺtkom, pridáme špargľový vývar, posolíme, ochutíme korením, muškátom, citrónovou šťavou a worcesterskou omáčkou. Viac nevaríme. Nakoniec vložíme do polievky nadrobno posekané bielko a ozdobíme vňaťou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára