11. augusta 2016

Zelenina v jednom hrnci

600 g zelenej vylúpanej fazule, 300 g mladej zelenej fazuľky, 500 g mrkvy, 500 g zemiakov, ½ l zeleninového vývaru, ¼ l smotany na šľahanie, lyžica svetlej zápražky na zahustenie, soľ, biele mleté korenie, štipka cukru, postrúhaný muškátový oriešok, petržlenová vňaťo
okrem toho: 250 g domácej šunky
Vylúpanú zelenú fazuľu vložíme do misy. Pokiaľ sme použili mrazenú, dáme ju rozmraziť. Lusky zelenej fazuľky umyjeme, očistíme a krížom rozpolíme. Umytú a očistenú nakrájame na kocky. Zeleninový vývar privedieme do varu, pridáme doňho nakrájanú zelenú fazuľku a pod pokrievkou varíme 5 minút. Potom vsypeme nakrájanú mrkvu a zemiaky a napokon vylúpanú a šupiek zbavenú fazuľku a smotanu. Petržlenovú vňať umyjeme, lístky odtrhneme od stopiek, osušíme, nadrobno posekáme a pridáme do jedla. Podávame so šunkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára