5. augusta 2016

Zeleninové taštičky

Cesto: 400 g múky, balíček droždia, štipka cukru, 0,25 l vlažnej vody, 2 PL olivového oleja, ½ ČL soli
Plnka: 2 mrkvy, 5 PL vývaru, 250 g cukety, 100 g šunky, 150 g plátkového syra so zníženým obsahom tuku, lyžička oregana, ½ viazaničky petržlenovej vňate, 150 g mrazeného hrášku, 2 vajcia, soľ, korenie, lyžica oleja
Všetky prísady na prípravu cesta dobre zamiesime a prikryté necháme hodinu kysnúť na teplom mieste. Nadrobno nakrájanú mrkvu a hrášok podusíme v horúcom vývare 5 minút. Potom odstavíme a pridáme na pásiky nakrájanú cuketu a šunku, najemno nastrúhaný syr, oregano a posekanú vňať, vajcia a dôkladne pomiešame. Podľa chuti okoreníme. Kysnuté cesto ešte raz premiesime a rozdelíme na 4 časti. Každú časť vyvaľkáme na pomúčenej doske na plátok s priemerom 20 cm. Plnku uložíme na polovicu cesta, pričom necháme okraje voľné. Voľnú časť cesta preložíme cez plnku a okraje k sebe pevne pritlačíme. 2 taštičky položíme na plech pokrytý papierom na pečenie a povrch potrieme polovicou oleja. Pečieme 20 minút v predhriatej rúre pri teplote 225 stupňov. Zvyšné taštičky pripravíme rovnako, nezabudnime ich pred pečením potrieť olejom. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára