11. januára 2019

Bravčové guľky s orieškovou omáčkou

500 g jemne pomletej bravčoviny., 2 PL koriandrových lístkov., 2 KL roztlačeného cesnaku., 60 ml rybacej omáčky., 180 ml rastlinného oleja., červená papričky., KL strúhaného ďumbiera., 2 PL arašidového masla., PL hnedého cukru., 125 ml kokosovej smotany., PL posekanej bazalky
Mletú bravčovinu zmiešame s polovicou nadrobno posekaných koriandrových lístkov, polovicou cesnaku a polovicou rybacej omáčky. Z vymiešanej hladkej zmesi vyformujeme guľky vo veľkosti vlašských orechov, ktoré pražíme v horúcom oleji asi päť minút. Potom ich odložíme na teplé miesto. Na čistú panvicu dáme dve lyžice oleja, na ktorom minútu pražíme zvyšok cesnaku s nadrobno pokrájanou paprikou a ďumbierom. Pridáme zvyšok koriandrových lístkov a rybacej omáčky, arašidové maslo, cukor a koskosovú smotanu. Miešame na miernom ohni, kým omáčka nezhustne. Na záver primiešame bazalku. Guľky podávame so špáradlami na tanieri, na ktorý položíme aj misku s omáčkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára