11. januára 2019

Čevapčiči s paprikovou zeleninou

50 dkg mletého hovädzieho mäsa., 20 dkg mletého jahňacieho mäsa., 10 dkg strúhanky., 2 vajcia., 5 strúčikov cesnaku., KL mletej červenej papriky., ½ zväzku petržlenovej vňate., soľ., mleté čierne korenie., horčicu., olej na pečenie
NA PAPRIKOVÚ ZELENINU: 3 malé papriky (najlepšie rôzneho sfarbenia)., cibuľu., cuketu., soľ., mleté čierne korenie., olej na pečenie
NA ZEMIAKOVÉ HRANOLKY: 60 dkg tuhých zemiakov., olej na pečenie., soľ
Posekáme cesnak a petržlenovú vňať. Vložíme mleté mäso do misky a ochutíme soľou, mletým čiernym korením, cesnakom, horčicou a mletou paprikou. Pridáme vajcia, petržlenovú vňať, strúhanku a všetko dôkladne premiešame. Vyformujeme z masy šúľance s dĺžkou 4 až 5 cm a vlhkými rukami im vyhladíme povrch. Potrieme ich olejom a prikryté postavíme do chladničky. Umyjeme papriky, cibuľu, cuketu a všetko pokrájame na malé kocky. Opražíme na olivovom oleji a ochutíme soľou, mletým čiernym korením a malým množstvom octu. Krátko podusíme (nie však domäkka, zelenina by mala zostať tuhšia). Ošúpeme zemiaky a pokrájame ich na krájači na uhorky na tenké plátky. Plátky potom pokrájame na tenké rezance a osušíme. Vypražíme ich v horúcom oleji tak, aby v ňom plávali. Potom ich necháme odkvapkať a osolíme. Rozpálime v panvici malé množstvo oleja a upečieme na ňom čevapčiči. Všetko spolu naservírujeme. Ako prílohu môžeme podávať zelený šalát a tmavý chlieb.
K mletému mäsu sú najvhodnejšími nápojmi červené vína, napríklad Modrá frankovka.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára