11. januára 2019

Falošný zajac

staršia žemľa., cibuľa., 250 g mletého bravčového., teľacieho a hovädzieho mäsa., KL soli., 2 krát na hrot noža mletého čierneho korenia., ¼ KL tymianu., ¼ KL oregana., 2 PL posekanej petržlenovej vňate., 2 - 3 PL nízkotučného mlieka., 2 vajcia natvrdo., PL hladkej múky., zväzok polievkovej zeleniny., 3/8 l horúceho vývaru., 100 g šampiňónov., 4 PL kyslej smotany., KL horčice., 2 PL jemného kečupu
Žemľu rozmočíme v studenej vode. Očistenú cibuľu nakrájame na malé kocky. Mleté mäso zmiešame s vytlačenou žemľou, cibuľou, so soľou, s korením, so sušenými bylinkami a s mliekom. Rúru predhrejeme na 220 stupňov C. Očistené uvarené vajcia obalíme mäsovou hmotou a vytvarujeme podlhovastú roládu, ktorú pomúčime. Sekanú pečieme na spodnej mriežke rúry asi hodinu. Polievkovú zeleninu očistíme, umyjeme, nakrájame na kúsky a po 5 minútach pridáme do pekáča. Postupne prilievame vývar. Očistené šampiňóny natenko nakrájame. Po dopečení sekanú vyberieme a výpek prelejeme do menšej nádoby, v ktorej 5 minút dusíme šampiňóny. Omáčku zmiešame s kyslou smotanou, horčicou a kečupom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára