11. januára 2019

Hovädzie srdce na smotane

600 g hovädzieho srdca., 50 g masti., cibuľu., soľ., mleté čierne korenie., bobkový list., potlčený klinček., mäsový vývar., 30 g hladkej múky., 2,5 dl kyslej smotany., ocot., cukor
Odblanené a umyté srdce pokrájame na menšie rezne. V rozohriatej masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme srdce, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Pridáme bobkový list a potlčený klinček. Opražíme, podlejeme mäsovým vývarom a udusíme do mäkka. Potom srdce vyberieme a bobkový list odstránime. Šťavu zahustíme múkou a povaríme 20 minút. Nakoniec pridáme kyslú smotanu, ocot, a soľ. Udusené srdce vložíme do omáčky a zohrejeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára