16. januára 2019

Hríbová nátierka s tvrdým syrom

500 g hríbovej zmesi., 50 g masla., 5 cl sladkej hustej smotany., 50 g tvrdého syra na strúhanie., mleté korenie., soľ., petržlenová vňať alebo pažítka
Hríby očistíme, nakrájame na tenké plátky a vložíme do rozpáleného tuku, aby nepustili veľa šťavy. Za stáleho miešania udusíme hríby domäkka, necháme povariť, podlejeme ich smotanou so soľou a korením a necháme ich prevrieť. Nakoniec primiešame jemne nasekanú petržlenovú vňať alebo pažítku. Zmes natrieme na krajce pečiva, posypeme strúhaným syrom, pokvapkáme maslom a vo vopred vyhriatej rúre alebo mikrovlnke zapečieme. Ak nechceme prípravu nátierky predlžovať zapekaním, postačí, keď syr primiešame rovno do nátierky po odstavení z ohňa..

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára