18. januára 2019

Jogurtová bábovka

Poleva téglik bieleho jogurtu (2,5 dl téglik)., 2 tégliky hrubej múky., 2 tégliky kryštálového cukru., téglik oleja., 4 vajcia., vanilkový cukor., prášok do pečiva., 4 PL kakaa (alebo orechov)., na zdobenie pikantný džem., čokoládová poleva
Všetky suroviny (okrem džemu a polevy) spolu vymiešame. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy (alebo na plech) a vložíme do dobre vyhriatej rúry. Pečieme asi 45 minút, najskôr asi 20 minút pri vyššej teplote, potom pri nižšej. Teplote. Formu s upečenou bábovkou prevrátime hore dnom, na vrch položíme mokrú handru, aby sa bábovka odparila – oddelila od formy. Vychladnutú potrieme džemom, polejeme čokoládovou polevou a pred podávaním ozdobíme šľahačkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára