11. januára 2019

Kapustové karbonátky

400 g kapusty., soľ., 30 g masti., žemľu., 100 g uvareného hovädzieho mäsa., 2 vajcia., mleté čierne korenie., 2 strúčiky cesnaku., strúhanka na zahustenie a obalenie, tuk na vyprážanie.,
Kapustu pokrájame na rezance, osolíme, opražíme na masti, prikryjeme a udusíme do mäkka. Namočenú a vyžmýkanú žemľu zmiešame so zomletým uvareným hovädzím mäsom, pridáme vajcia, mleté čierne korenie, rozotretý cesnak a udusenú vychladnutú kapustu. Všetko spolu dobre premiešame a podľa potreby zahustíme strúhankou. Zo zmesi sformujeme karbonátky, ktoré obalíme strúhankou a vypražíme v rozohriatom tuku z obidvoch strán. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára