11. januára 2019

Mäsové gule v kyslej kapuste so smotanou

smotana 200 g mastnejšieho bravčového mäsa (bôčik alebo krkovička)., 150 g uvareného hovädzieho mäsa., PL oleja., 3 cibule., 150 g ryže., mäsový vývar., vajce., mleté čierne korenie., majorán., soľ., 40 g masti., 800 g kyslej kapusty., 20 g hladkej múky., 2 strúčiky cesnaku., 2 dl kyslej smotany
Surové i uvarené mäso zomelieme. V rozohriatom oleji speníme jenu cibuľu posekanú nadrobno, pridáme premytú ryžu, opražíme, zalejeme mäsovým vývarom a udusíme do mäkka. K vychladnutej ryži pridáme zomleté mäso, vajce mleté čierne korenie, majorán a soľ, vymiešame a zo zmesi sformujeme väčšie gule. V rozohriatej msti speníme zvyšné dve cibule pokrájané nadrobno, pridáme pokrájanú kyslú kapustu, podlejeme, vložíme mäsové gule, prikryjeme a dusíme 20 minút. Nakoniec ochutíme cesnakom rozotretým so soľou a kyslou smotanou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára